הבסיס של מזולה מורכב מתערובת שמנים שאנו מפיקים מגרעיני חמניות, פרחי קנולה ופרחי פשתן לכל מוצר שילוב שמנים שלו ולא בהכרח מכיל את אותה הכמות ו/או כל השמנים הללו . הפרחים צומחים בשדות רחבי ידיים. אתם בטח יודעים איך נראית חמנית, אבל ידעתם שגם פרחי הקנולה פורחים בצהוב יפהפה ויכולים להגיע לגובה אדם? פרחי צמח הפשתן קטנים מהם במקצת וצבעם כחול-סגול.
הדרך שעושה הפרח עד שהוא מגיע למצב צבירה של ממרח מהצומח היא לא ארוכה ופשוטה מאוד. מסקרן אתכם לדעת מה קורה לפרחים ולגרעינים לפני שהם מגיעים לאריזה של מזולה? תמשיכו לקרוא.
הדרך שעושה הפרח עד שהוא מגיע למצב צבירה של ממרח מהצומח היא לא ארוכה ופשוטה מאוד. מסקרן אתכם לדעת מה קורה לפרחים ולגרעינים לפני שהם מגיעים לאריזה של מזולה? תמשיכו לקרוא.
החמניה
החמניות אוהבות את אור השמש וזקוקות לשטח רחב כדי לצמוח. החמניות שהן מקור השמנים של מזולה, צומחות, בין השאר בישראל, בצרפת, פורטוגל, ספרד ומזרח אירופה.
זרעי הקנולה
בשונה מהחמניות, פרחי קנולה לא זקוקים להרבה אדמה. הם צומחים בשדות שהוכשרו במיוחד למטרה זו. ניתן למצוא אותם גם בטבע. פרחי הקנולה שמספקים את השמן ל-למזולה צומחים ופורחים בצרפת, גרמניה, בריטניה, אוסטריה, שבדיה, צ'כיה ופולין.זרעי הפשתן
זרעי הפשתן נמצאים בפרח הפשתן. הפרחים הכחולים-סגולים צומחים על אדמת החמר המספקת להם מצע גדילה טוב.-
האם השמנים מאבדים מערכם התזונתי בתהליך זה?
בתהליך הזיכוך אנו מסלקים מהשמנים רק את החלקים שפוגעים בטעם, ביכולת למרוח ובאורך חיי המדף של מזולה. ויטמין E הנחוץ כל כך, למשל, נותר ללא פגע. והאומגות 3 ו -6 שבדרך הטבע, תערובת שמני החמנית, הלפתית והפשתן מכילה אותן, לא נפגעות מהתהליך. -
האם מתהווים שומני טרנס במהלך עיבוד שמנים צמחיים?שומני טרנס מתהווים באופן טבעי בבשר ובמוצרי חלב, אבל יכולים להתהוות גם בשומן צמחי שעובר הקשיה. הקשיה היא תהליך מורכב שמתרחש במפעל ובו שמנים צמחיים נוזליים נהפכים לשומנים מוצקים. שומני טרנס המיוצרים בתעשייה נמצאים פעמים רבות במאפים או במאכלים מטוגנים ובשמנים או חמאה שעברו הקשיה חלקית. תהליכי הייצור של מזולה לא כוללים שומנים צמחיים מוקשים.
בדומה לשומנים רוויים, גם לשומני טרנס יש השפעה רעה על כולסטרול. לכן עדיף להחליף שומנים אלה בשומנים בלתי רוויים וטוב מהם, בחומצות שומן בלתי רוויות כגון אומגה 3 ואומגה 6.