use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

עוגת שכבות וניל

  • זמן בישול
     
    40 דקות
  • זמן הכנה
     
    10 דקות
  • מנות
     
    12
recipe image עוגת שכבות וניל

רכיבים
 

  • עוגה:
  • 3 כוסות קמח לבן רב תכליתי
  • 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 2 כוסות סוכר לבן
  • 250 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה
  • 4 ביצים מידה L
  • 1 כוס חלב או משקה שיבולת שועל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • קרם לציפוי:
  • 3 3/4 כוסות אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (125 גרם) מזולה לאפיה ללא מלח
  • 2 כפות חלב או משקה שיבולת שועל
  • 1 כפית תמצית וניל

Nutritional guidelines (per serving)

Nutrition information is calculated using an ingredient database and should be considered an estimate

הוראות הכנה
 

  1. עוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות באותו הגודל. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה בינונית;
  2. מקציפים סוכר עם מזולה במערבל חשמלי עד לקבלת תערובת אוורירית, כ-2 דקות. טורפים פנימה ביצים, אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים חלב או שיבולת שועל ווניל. טורפים לסירוגין את תערובות החלב והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. לפזר באופן שווה את הבצק בתבניות המוכנות.
  3. אופים 35 עד 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזים יוצא נקי. מצננים 15 דקות ; מוציאים מהתבניות ומצננים לחלוטין.
  4. הכנת קרם ציפוי: מקציפים אבקת סוכר, מזולה, חלב או משקה שיבולת שועל ווניל בקערה גדולה עם מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת אוורירית, כ-3 דקות. מורחים את הקרם בין שכבות העוגות ומורחים מסביב לעוגה בחלקה העליון והצדדים.