עוגת שכבות וניל
זמן בישול
זמן הכנה
מנות

רכיבים
- עוגה:
- 3 כוסות קמח לבן רב תכליתי
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 2 כוסות סוכר לבן
- 250 גרם מזולה לאפיה בטעם חמאה
- 4 ביצים מידה L
- 1 כוס חלב או משקה שיבולת שועל
- 2 כפיות תמצית וניל
- קרם לציפוי:
- 3 3/4 כוסות אבקת סוכר
- 1/2 כוס (125 גרם) מזולה לאפיה ללא מלח
- 2 כפות חלב או משקה שיבולת שועל
- 1 כפית תמצית וניל
Nutritional guidelines (per serving)
Nutrition information is calculated using an ingredient database and should be considered an estimate
הוראות הכנה
- עוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, משמנים ומקמחים שתי תבניות עוגה עגולות באותו הגודל. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה בינונית;
- מקציפים סוכר עם מזולה במערבל חשמלי עד לקבלת תערובת אוורירית, כ-2 דקות. טורפים פנימה ביצים, אחת בכל פעם, עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים חלב או שיבולת שועל ווניל. טורפים לסירוגין את תערובות החלב והקמח עד לקבלת תערובת אחידה. לפזר באופן שווה את הבצק בתבניות המוכנות.
- אופים 35 עד 40 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזים יוצא נקי. מצננים 15 דקות ; מוציאים מהתבניות ומצננים לחלוטין.
- הכנת קרם ציפוי: מקציפים אבקת סוכר, מזולה, חלב או משקה שיבולת שועל ווניל בקערה גדולה עם מערבל חשמלי עד לקבלת תערובת אוורירית, כ-3 דקות. מורחים את הקרם בין שכבות העוגות ומורחים מסביב לעוגה בחלקה העליון והצדדים.